blogs
28 september, 2023

Energie besparen met handige interieurtips

Energie besparen met handige interieurtips


Ga je binnenkort aan de slag met het vernieuwen van je interieur? Met de oktober woonmaand in het vooruitzicht, waarin alles draait om het opdoen van inspiratie voor je interieur, is dit een uitstekend moment om energiebesparing mee te nemen in je keuzes. Met een dekentje op de bank zitten is lekker, maar er warm bijzitten én besparen op je energierekening is nog beter! In deze blog geven we je een paar handige tips om energie te besparen.

 

Tip 1: Combineer isolerende raambekleding voor energiebesparing 

Energie besparen in huis doe je met Duette® Shades, en dan vooral de Architella® Shades! Duettes staan vanwege hun dubbele stoflaag en honingraatstructuur die lucht vasthoudt namelijk bekend om hun uitstekende isolerende eigenschappen. Wat de Architella® Shades extra bijzonder maakt is dat ze bestaan uit drie isolerende luchtlagen. Volop extra isolatie dus!

 

Medium-DS_1619_SH.png

 

In een pand met enkel glas en oude kozijnen, kan het behoorlijk koud worden in de winter! Woon jij in een monumentaal pand of is het vervangen van je kozijnen en ramen te kostbaar? Ook dan zijn Duette® Shades dé oplossing.  Het grote voordeel van de Duettes is dat je ze direct op het glas kunt plaatsen. Dit doe je met het supereenvoudige Framefix-systeem, een magnetisch frame dat naadloos op het kozijn wordt geplaatst.

 

Ginkgo_2 Set (1) (1).png

 

Tip 2: Houd de warmte binnen met gevoerde gordijnen

Wist je dat gordijnen niet alleen dienen voor privacy en sfeer, maar ook een energiebesparende functie hebben? Hoe dikker de stof van je gordijnen, hoe beter ze isoleren. Dik gevoerde gordijnen houden lucht vast tussen het gordijn en het raam, waardoor je een natuurlijke isolatiebarrière creëert.

 

Large-OUTD_0226.jpg

 

Tip 3: Houd warmte buiten met buitenzonwering!

In de winter glipt er een aanzienlijke hoeveelheid warmte door de kieren van deuren en ramen. En laten we eerlijk zijn; de meeste huizen hebben veel ramen, dus die warmte kan behoorlijk snel ontsnappen. Zonde! Maar maak je geen zorgen: er is een slimme oplossing die jouw comfort en energiebesparing naar een hoger niveau tilt: buitenzonwering! Met bijvoorbeeld rolluiken of screens creëer je een extra beschermschild tussen je woning en de kou buiten. Vooral ’s nachts zal het in huis minder snel afkoelen zodat je opstaat in een aangename temperatuur.  

 

_LDJ5701 (1).png

 

Tip 4: Met slimme raamdecoratie besparen op je energiekosten

Met smart home bediening heb je de kracht om je slimme raamdecoratie op afstand en volledig automatisch te bedienen, waar je ook bent en wanneer je maar wilt. Met slechts één druk op de knop pas je moeiteloos de instellingen van je raamdecoratie aan op je licht- en privacybehoeften, ongeacht het moment van de dag. Nog indrukwekkender is dat de bediening zoals PowerView® voor Luxaflex® en Bliss Motorisation voor NL Label naadloos kan worden geïntegreerd met je slimme thermostaat. Wanneer je thermostaat de gewenste temperatuur heeft bereikt, schakelt de verwarming of airconditioning automatisch uit en sluiten bijvoorbeeld je slimme gordijnen zichzelf. Zo hou je je huis altijd op de ideale temperatuur zonder onnodig energie te verspillen.

 

bha-2022-Q2-Woonkamer-PowerView_00001 (1).jpg

 

Tip 5: Bespaar energie en verhoog het comfort met tapijt en karpetten!

Stel je eens voor; je stapt 's ochtends uit bed en je voeten worden meteen opgewarmd door het warme, zachte tapijt. Niet alleen voelt dat heerlijk aan, maar het tapijt heeft ook een geheime kracht. De lucht tussen de tapijtvezels houdt de aangename warmte vast, waardoor je minder hoeft te verwarmen om je huis comfortabel te houden. En in combinatie met vloerverwarming wordt de warmte nog langer vastgehouden en geleidelijk verspreid.

 

Marmoleum vtwonen (2) (SH).png

Tip 6: Optimaliseer je warmtecomfort met vloerverwarming

Wil je genieten van een gelijkmatig verwarmde ruimte en tegelijkertijd energie besparen? Overweeg dan vloerverwarming! Vloerverwarming hoef je veel minder hoog te stoken om een aangenaam en warm effect te creëren. Daarmee bespaar je gemiddeld 10 tot 15 procent op je energie! De vloerverwarming zorgt voor een efficiënte en gelijkmatige verdeling van warme lucht, waardoor je zelfs de thermostaat een paar graden lager kunt zetten en het toch comfortabel warm blijft. Bij het leggen van vloerverwarming (of –verkoeling voor de zomermaanden) is ook de vloer belangrijk; hoe dunner, hoe beter hij de warmte doorlaat en de ruimte verwarmt. Goede vloeren voor vloerverwarming zijn (gelijmd) PVC, vinyl en Marmoleum.

 

Met de oktober woonmaand in aantocht, waarin je wellicht denkt aan knusse avonden onder een dekentje op de bank, willen we benadrukken hoe waardevol het is om energiebesparing mee te nemen in je interieurkeuzes. Het goede nieuws is dat je niet hoeft te kiezen tussen comfort en energiebesparing. In deze blog hebben we praktische tips gedeeld om beide te combineren. Zo kun je genieten van een warm en stijlvol huis terwijl je tegelijkertijd je energierekening verlaagt!

Kom langs in de winkel voor inspiratie of plan direct een interieuradvies in. Op deze pagina lees je alvast meer over de themaweken energiebesparing weken.