Raam
17 mei, 2022

Binnenkijken in een rijksmonument bij Carla en Leo

Binnenkijken in een rijksmonument bij Carla en Leo


Blije klanten én blije interieuradviseurs. We vinden niets mooier dan een woondroom die uiteindelijk werkelijkheid wordt in een gerealiseerd advies. Zo hadden we de eer om Carla en Leo te adviseren bij de inrichting van hun prachtige appartement, een rijksmonument dat voorheen dienst deed als belastingkantoor en waar in 2019 appartementen zijn gerealiseerd. Na een project van 2,5 jaar is de droomwoning van Carla en Leo gereed. Wij mochten hen adviseren en even binnenkijken. 


“Het appartement was helemaal leeg en kaal”, vertelt Carla. “We moesten alles zelf beslissen: waar komen de wanden en de deuren, waar komt de elektriciteit?” Het stel schakelde ons in aan het begin van dit proces. Zo konden we bij alle keuzes goed met ze meedenken. Samen bepaalden we de woonstijl New Classic. Een combinatie van de woonwensen van de bewoners en het karakter van het bijzondere pand. De typerende elementen aan de buitenzijden hebben we laten terugkeren in het interieur. Sommige waren al aanwezig, andere zijn op een nieuwe, maar klassieke manier toegepast. 

_LDJ3150.jpg

Op de muren valt de lambrisering direct in het oog en het plafond bevat sierlijsten.  Samen met de kamerhoge gordijnen accentueren deze de hoogte van de ruimte en halen ze de klassieke kenmerken van het pand terug. Door het hoge plafond oogt de woning heel ruimtelijk, maar hierdoor galmt het ook snel. Het grote, wollen karpet dat gecentreerd in de ruimte ligt, zorgt voor een gezellige woonkamer met een fijne akoestiek.

_LDJ3296.jpg

De vele ramen zijn een belangrijk element van het pand. Ze zorgen voor een lichte ruimte, maar kunnen nadelig zijn als de zon erop staat. De warmtewerende rolgordijnen aan de binnenkant van de woning houden de warmte buiten. Tegelijkertijd blijft de buitenzijde van het pand intact. 

_LDJ3319.jpg

De vloer heeft een klassieke stijl, in een modern jasje. Het PVC is gelegd in een visgraatmotief. De houtlook met veel noesten zorgt voor meer leven in de ruimte. In de overgang van de woonkamer naar de keuken zijn de planken recht naast elkaar gelegd. Hierdoor ontstaat een speels effect in de vloer. 

Ben je benieuwd naar de rest van het interieur van Carla en Leo? Bekijk de gehele Binnenkijker in het nieuwe Style magazine. Daarin vind je ook een link naar de video die we hebben gemaakt van het appartement en handige productinformatie, nieuwe trends en volop informatie over ons persoonlijke advies. In de winkel helpen onze interieuradviseurs je graag met al je woonvragen. Kom langs of maak een afspraak!